Tejüzem

GMO-mentes termelésből származó minőségi termékeket állítunk elő, A2-es tejből, a kor legmodernebb technológiáját alkalmazó tejfeldolgozó üzemében. Kiemelkedő higiéniai feltételek mellett, teljes tejből, színezék és tartósítószer-mentesen.
 • Hogyan született a ZILDA?
  Az üzem megépülésétől kezdve azon fáradozunk, hogy minél több háztartásban az asztalra kerüljenek termékeink.

  Hogyan született a ZILDA?

  Szarvasmarha telepünkön évek óta dolgozunk egy genetikai programon a Semex segítségével, melynek a lényege, hogy a jó immunrendszerű tejelő szarvasmarháink A2A2 genetikával rendelkezzenek. Nem csak a tej A2-es mivoltát fontos megemlítenünk hanem, hogy mindezt GMO-mentes takarmányozás mellett állítjuk elő.

  Így hát adott egy hozzáadott értékekben bővelkedő alapanyagunk, amit egyedi technológiával dolgozhatunk fel üzemünkben. Ha ezt a kiváló minőségű tejet képesek vagyunk egy prémium minőségű tejtermékké alakítani, akkor azzal sokat adhatunk a fogyasztók számára. Ez a gondolat indította el a ZILDA tejüzem megvalósítását, mely az 1992-ben alakult Makrom Kft. új irányvonala.

 • Technológia
  Az üzem kialakítás teszi lehetővé számunkra, hogy tartósítószer nélkül készíthessünk termékeket, hosszú minőségmegőrzési idővel.

  Technológia

  A beruházás zöldmezős keretek között zajlott, amivel egy teljesen új 962,21 m2 alapterületű épületcsarnokot és a hozzá tartozó infrastruktúrát építettük ki. A technológiához tartozó gépek, valamint a gépészetben megtalálható összes berendezés Olaszországból érkezett. Az olasz nemzet évszázadok óta foglalkozik sajtok készítésével, ezért szerettük volna, ha ez a minőség és szakértelem megjelenik a mi kis magyar üzemünkben is.

  A beépített olasz légtechnikai rendszer lehetővé teszi, hogy az antibakteriális szűrővel ellátott ernyő maximális mikrobiológiai tisztaságot biztosítson az üzem légterének. Azért tartjuk ezt rendkívül fontosnak, mivel tudjuk, hogy prémium minőségű terméket csak tiszta környezetben lehet gyártani. A tejtermékek előállításához szükséges technológiai berendezések hozzájárulnak ahhoz, hogy a ZILDA friss sajtokat, gyúrt sajtokat, érlelt sajtokat, savósajtokat, ízesített és réteges joghurtokat, ízesített tejeket valamint fagyasztott joghurtokat állítson elő.

 • Minőségi termékek
  Minden termékünk A2-es, teljes tejből készül, hozzáadott színezékek és adalékanyagok nélkül. Számunkra ez jelenti igazán a prémium jelzőt.

  Minőségi termékek

  Az üzem kapacitását tekintve napi szinten 20-24.000 liter A2-es tej feldolgozására is alkalmas. A termékfejlesztés időszakában megtanultuk, hogyan lehet A2-es tejből termékeket készíteni, milyen technológiai idők és hőmérsékletek szükségesek ahhoz, hogy tartósítószer-mentesen is hosszú minőségmegőrzési idővel tudjunk sajtokat és joghurtokat előállítani.

  Megtanultuk, hogy a környezetünk tisztasága a termékeink minőségében tükröződik. Termékeink teljes tejből készülnek, ezért még nagyobb élvezeti értékkel rendelkeznek, mivel a tejben található zsírok és fehérjék minden cseppjét megőrizzük sajtjainkban, joghurtjainkban. A fűszerek és a gyümölcskészítmények terén is minősített beszállítókkal dolgozunk.

 • Értékesítés, innováció
  Törekszünk a megújulásra, amivel még több fogyasztói igényt tudunk kielégíteni.

  Értékesítés, innováció

  A tudatos vásárlók számára készítjük termékeinket, akik nem csak a minőségi alapanyagból készült tejtermékeket keresik, de szeretnék, ha ezek GMO-mentes, A2-es minőségűek lennének. Csomagolási egységeink lehetővé teszik a fogyasztók számára a termékek vacsora melletti elfogyasztását.

  Célunk olyan piacot találni termékeinknek, hogy a minél több otthonba eljuthassunk, így kínálva egy jó alternatívát minőségi élelmiszert kedvelőknek, valamint a laktózérzékeny és tejfehérje allergiával küzdő embereknek. Mindig készülünk valami újjal, az innováció egy állandó folyamat az üzemünkben. Mindig vannak új gondolatok, amik felröppennek, a gondolatokból tervek lesznek a tervekből pedig valami finomság.

Várunk szeretettel Segíthetünk valamiben?

Amennyiben kérdésed merülne fel, vedd fel velünk a kapcsolatot és 24 órán belül válaszolunk!