Gyakori kérdések

Segítünk megtalálni a választ a vállalkozással és a termékekkel kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdésekre.
 • Mi a vállalkozás küldetése, célja, miért csináljátok? Honnan jött az ötlet annak idején a kezdéshez?

  Cégünk 30 éve alakult családi vállalkozásként. A kezdetektől meglévő termőföldek és tehenészet mellé 2019-ben épült a tejüzem, mint a termőföldtől az asztalig koncepció utolsó mérföldköve. A családtagok neveinek kezdőbetűiből adódott össze a ZILDA név. A ZILDA Tejüzem azért jött létre, mert a tulajdonosok szerették volna jó minőségű tejüket feldolgozni.

  Az volt a céljuk, hogy alapanyagtól egészen a késztermékig ellenőrzött folyamat során hozzáadott értékekkel rendelkező élelmiszert hozzanak létre, ehhez pedig járták a világot és keresték azokat a tejtermékeket, amikben ez a kiváló alapanyag testet tud ölteni. Így találtak rá az olasz sajtokra és az olasz technológiára. A kiválasztott technológia megvalósításra is került az üzemben, és elindultak a gyártások.

  2021-ben tulajdonos váltás történt, de a ZILDA célja nem változott: minőségi élelmiszert állítson elő, GMO-mentes, A2-es tejből készítsen sajtokat és joghurtokat hozzáadott színezék vagy tartósítószer nélkül.

 • Melyek a vállalkozás szerinted legegyedibb tulajdonságai, miben más, mint a többi hasonló szolgáltatást kínáló cég?

  Cégünk egésze egy egységként működik. A termőföldtől az asztalig koncepció azért is tud megvalósulni, mert minden kolléga azon dolgozik, hogy a termelési folyamatokat az elejétől (szántóföld) a végéig (joghurt) kézben tartva zavar nélkül működjön a gépezet. Hogy mivel ad többet a ZILDA mint egy átlagos tejüzem? Rendkívül kontrollált higiénikus környezetben az extra minőségű GMO-mentes és A2-es alapanyag minden cseppjét igyekszünk beletenni a termékbe, hogy minél nagyobb élvezeti értéke legyen az általunk előállított tejtermékeknek.

 • Mitől, miért és kiknek jó választás ZILDA termékeket fogyasztani?

  A fogyasztói rétegünkhöz tartozik mindenki, aki tudatosan szeretne táplálkozni, legyen szó fiatal felnőttekről, idősebbekről vagy akár szülőkről, akik a legjobbat szeretnék gyermekeiknek adni. Mivel a termékek A2-es tejből készülnek, így -a visszajelzések és tapasztalataink alapján- laktózintoleránsok és tejfehérje allergiások is tünetmentesen vagy minimális tünetek mellett fogyaszthatják, tehát őket mindenképp ebbe a csoportba sorolnám.

  A termékeink kiváló minőséget képviselnek, ezért azt gondolom minden olyan platform számára, mint például online market, amely prémium termékekkel foglalkozik, illetve kisebb vagy nagyobb üzletek, pékségek, amelyek az igényes fogyasztókkal közvetlen kapcsolatban állnak, jó választás lehet a ZILDA.

 • Mi motiválhatja őket, hogy ZILDA terméket válasszanak?

  Természetesen egy átlagos fogyasztót a termékek iránti kíváncsiság, a tejfehérje allergiásokat az, hogy nem kell többé feltétlenül növényi sajtokat fogyasztaniuk, a laktózintoleránsokat, hogy ők is megehetik azokat a termékeket, amelyeket eddig kerülni voltak kénytelenek. A tudatosan táplálkozókat a minőségi alapanyagból készült termék adalékanyag, színezék és tartósítószer mentessége.

 • Garanciát kínáltok valamire?

  A termékeink minőségmegőrzési időn belül, amennyiben nem szakad meg szállítás során a hűtési lánc, megőrzik a kiváló minőséget. Valamint garantáljuk, hogy szigorú higiéniai elvárások mellett készülő termékeinkbe csak minőségi alapanyagok kerülnek.

 • Mitől tartjátok prémiumnak a termékeiteket?

  A törekvéseink miatt: azt gondoljuk, hogy a mai világban, ha valaki úgy állít elő élelmiszert, hogy GMO-mentes termelési szerkezetben csak természetes alapanyagokat használ, mellőzi a tartósítószereket, állományjavítókat, színezékeket, mindemellett ilyen hosszú szavatossági időt garantál, az megpróbál igazán sokat tenni a fogyasztók egészségéért és a speciális táplálkozási igények kielégítéséért.

 • Honnan hallottatok először az A2-es tejről és mi is ez valójában?

  Szarvasmarha ágazatvezetőnk ötlete alapján indultunk el ebbe az irányba, ami pl. Új-Zélandon, Ausztráliában nem annyira új és ismeretlen dolog. Fejleszteni mindig szükséges, ezért úgy döntöttünk, mi is rálépünk erre az útra, ettől az elhatározástól kezdve a szarvasmarhatelepünkön minden megtermékenyítés A2-es örökítő anyaggal történik. Az A2-es tej fehérjeszerkezetéről érdemes tudni, hogy az anyatejéhez hasonló, talán ez lehet a jótékony hatásának a titka.

 • Miért pont olasz technológia lett telepítve az üzembe? Hogyan kell ezt elképzelni?

  Az olasz sajtkészítés több évszázados múltra tekint vissza. Olaszországban mindenki megtalálja a maga szájízének megfelelő sajtot és egytől egyig különlegesek. Nem csak a sajtjaik világhírűek, de a krémes joghurtjaik is. Ez a gondolat indította el a technológia telepítését az üzembe. Minden gép és berendezés Olaszországból érkezett és olasz mesterek kísérték figyelemmel ezek beüzemelését is.

 • Milyen típusú termékeitek vannak? Van érlelt sajt?

  Legfőképpen friss sajtokat, savósajtot és joghurtokat gyártunk. Egyelőre csak nagyon rövid érlelésű termékünk van, amit mindösszesen 2 hétig érlelünk szabad levegőn. De tervezünk a jövőben egy testesebb sajtot is készíteni, az érleltebb sajtok kedvelőinek.

 • Ha bemegyek az utcáról hozzátok, tudok vásárolni termékeket?

  Sajnos nem. Üzemünk kis és nagykereskedelmi egységeket szolgál ki. Nagyon szívesen segítünk ezeknek a megtalálásában, viszont az üzemben, a szigorú higiéniai szabályaink miatt nem történik értékesítés fogyasztók részére.

 • A szarvasmarhák csak olyan takarmányt esznek, ami a földjeiteken terem?

  Mindamellett, hogy a saját földjeinken termesztett takarmányt fogyasztják, a szarvasmarhák táplálása esetünkben sokkal összetettebb ennél. Ahhoz, hogy jó minőségű tejet adjanak és egészségesek legyenek, nagyon fontos az egyéb kiegészítők alkalmazása is az étrendjükben: a GMO-mentes fehérjehordozókon át a különböző vitamin és ásványianyag kiegészítőkig sok összetevős az állataink takarmányozása.

 • Melyek azok a szavak, témák, kulcsszavak, melyek a szolgáltatásaitokat lefedik?

  A2-es tej, minőség, kiváló alapanyag, GMO-mentesség, színezék-mentes, adalékanyag-mentes, tartósítószer-mentes.

Várunk szeretettel Segíthetünk valamiben?

Amennyiben kérdésed merülne fel, vedd fel velünk a kapcsolatot és 24 órán belül válaszolunk!