Gazdaság

Fő tevékenységi körünk a növénytermesztés, az állattenyésztés valamint az élelmiszer piacon kuriózumként megjelenő A2-es tej és az abból készült termékek minél szélesebb körben való megismertetése és elterjesztése a magyar fogyasztók körében.
 • A Makrom Kft. 1992-ben alakult.
  Alapvető hitvallásunk a termőföldtől az asztalig történő termelés megvalósítása, mellyel vásárlóink kiemelkedő minőségű, ellenőrzött terméket tudnak az asztalukra tenni.

  A Makrom Kft. 1992-ben alakult.

  Fő tevékenységi körünk az élelmiszer piacon kuriózumként megjelenő A2-es tej és az abból készült termékek minél szélesebb körben való megismertetése és elterjesztése a magyar fogyasztók körében.

  A gazdaság struktúráját tekintve célunk, hogy tejelő szarvasmarháink saját, ellenőrzött előállításból származó takarmányt fogyasszanak. Így tudjuk biztosítani a garantáltan GMO-mentes takarmányon keresztül a GMO-mentes tejet, és az így megtermelt tejből készült, prémium minőségű termékek palettáját a piacon.

 • Termőföldtől az asztalig
  A füvekből a nyári nap segítségével szénát készítünk.

  Termőföldtől az asztalig

  Ahhoz, hogy minőségi tejet állítsunk elő, a növényeinket is minőségi termőföldbe kell elvessük, és korunk legmodernebb technológiájával felszerelt gépeit kell használjuk hozzá. Ezért cégünk több pályázatot adott be a korszerű eszközök beszerzésére.

  Földjeinken kukoricát, búzát, rozst, lucernát, cirkot és füveket termesztünk, melyek mind részei az állatok napi takarmányozásának. A rozst, lucernát, silókukoricát silóprizmákban erjesztjük és így tároljuk egész éven át, hogy szilázs és szenázsként etethessük állatainkkal.

 • Boldog tehén, minőségi termék
  Meggyőződésünk, hogy az állatok jóléte alapfeltétele az extra minőségű tej előállításának.

  Boldog tehén, minőségi termék

  Igyekszünk az általunk megtermelt takarmányokkal teheneink minden igényét kielégíteni. A takarmányok kijuttatását az önjáró etetőkocsi végzi. A Makromnál sajnos nem csak evési kötelezettségük van a teheneknek.

  Mindenkinek sokat kell kényelmesen pihennie, hogy nyugodtan tudják a finom tejet előállítani, ehhez pihe-puha vízágyakat kaptak a lányok, hőség idején ventilátorok szolgáltatják a friss levegőt. Lehetőségük van a mindennapos masszázsra, az istállóban felszerelt masszírozó hengerek által, és félévente meg kell jelenniük egy alapos körmölésen.

 • GMO-mentes A2A2 tej
  Tejüzemünkben kizárólag A2-es tejet dolgozunk fel, így minden megvásárolt ZILDA termékünk garantáltan hozzáadott értékkel rendelkező alapanyagból készült.

  GMO-mentes A2A2 tej

  Jelenleg 450 db Holstein-fríz típusú fejős tehén és szaporulata, összesen 1000 szarvasmarha, van telepünkön. Az állatok korcsoportonként elkülönítve élnek, van boci bölcsődénk, óvodánk és külön istállók a növendékek számára. A tehenek, akik már egyszer borjút hoztak a világra, helyet kapnak a legnagyobb istállóban.

  Ebből az istállóból naponta két alkalommal elballagnak az állatok fejésre, mely közben zenét hallgathatnak, komolyt és klasszikust vegyesen. A tejünkről érdemes tudni, hogy a kezdetek óta extra minőségű, hazai és nemzetközi akkreditáción is megfelelt a GMO-mentes tej követelményeinek. A teheneink egy része A2A2 genetikával rendelkezik, így már az „eredeti tejet” állítják elő.

Várunk szeretettel Segíthetünk valamiben?

Amennyiben kérdésed merülne fel, vedd fel velünk a kapcsolatot és 24 órán belül válaszolunk!