Tejfeldolgozó

Finanszírozás

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban című, VP-3-4.2.1-15 kódszámú felhívása alapján úgy döntöttünk, hogy a Makrom Kft., mint Kedvezményezett 2016.03.07-én támogatási kérelmet nyújt be. A benyújtott pályázatot 2017.08.02-án támogatásra alkalmasnak minősítették, majd a beruházás 2019. július 10.-ével be is fejeződött. Az üzem ünnepélyes keretek között átadásra került 2019. szeptember 11-én, majd az első próbagyártások 2020 januárjában kezdődtek meg.

Alapelgondolás, alapanyag

A közbeszerzési eljárás keretében cégünk lehetőséget kapott egy teljesen új, korszerű, energiatakarékos, a kor legmodernebb technológiáját alkalmazó tejfeldolgozó üzemét megépíteni. Szarvasmarha telepünkön kiemelkedően jó minőségű tejet állítunk elő, mely a gondos takarmányozásnak és tartásnak köszönhető. Ha ezt a kiváló minőségű tejet képesek vagyunk egy prémium minőségű tejtermékké alakítani, akkor azzal sokat adhatunk a fogyasztók számára. Ez a gondolat indította el a ZILDA tejüzem megvalósítását, mely az 1992-ben alakult Makrom Kft. új irányvonala. A kiváló minőség alatt nem csak a tej magas zsír és fehérje tartalmát értjük, hanem annak hozzáadott értékeit is, ilyen például a jó immunrendszerrel rendelkező állatállomány, a GMO-mentesség vagy az A2A2-es genetikájú tej, melyet „Termőföldtől az asztalig” program keretében dolgozunk fel. A ZILDA márkanevet a vállalkozásunk tulajdonosainak keresztnevéből képeztük (Zoltán, Ildikó, Daniella, Adrienn), azt üzenve ezzel a fogyasztóknak, hogy a márka minőségéhez a tulajdonosok a nevüket adják.

Üzem épület

A beruházás zöldmezős keretek között zajlott, amivel egy teljesen új 962,21 m2 alapterületű épületcsarnokot és a hozzá tartozó infrastruktúrát építettük ki. Az épülethez tartozóan 5 db parkoló létesült. Az épület acélszerkezet jellegű elemekkel és speciális szigetelt panelborítással készült. Amikor az üzem belsejét terveztük, rengeteg olasz gépgyártó műhelyt végigjártunk, és így választottuk ki a számunkra legmegfelelőbb gépeket. Nem csak a technológiához tartozó gépek származnak olasz vállalkozásokból, de a gépészetben megtalálható összes berendezés onnan érkezett. Az olasz nemzet évszázadok óta foglalkozik sajtok készítésével, ezért szerettük volna, ha ez a minőség és szakértelem megjelenik a mi kis magyar üzemünkben is. Kialakításra került a tejüzem épületrészen belül egy feldolgozó tér, szabályozható hőmérsékletű és páratartalmú érlelő kamrák, hűtő helyiségek, különböző raktárhelyiségek, csomagoló helyiség, a joghurt poharazásához és fagyasztott joghurt készítéséhez szükséges helyiség és egy szociális épületrész. A beépített olasz légtechnikai rendszer lehetővé teszi, hogy az antibakteriális szűrővel ellátott ernyő maximális mikrobiológiai tisztaságot biztosítson az üzem légterének. A szintén antibakteriális felülettel ellátott falak, csökkentik a baktériumok és gombák megtapadását, azáltal higiénikusabbá téve a feldolgozóüzem egész területét. Azért tartjuk ezt rendkívül fontosnak, mivel tudjuk, hogy prémium minőségű terméket csak tiszta környezetben lehet gyártani. A tejtermékek előállításához szükséges technológiai berendezések hozzájárulnak ahhoz, hogy a ZILDA friss sajtokat, gyúrt sajtokat, érlelt sajtokat, savósajtokat, ízesített és réteges joghurtokat, ízesített tejeket valamint fagyasztott joghurtokat állítson elő.

Kapacitás, termékek

Az üzem kapacitását tekintve napi szinten 20-24.000 liter tej feldolgozására is alkalmas. Jelenleg még gyerekcipőben jár a termelés, eddig nagyobb hangsúlyt fektettünk a termékek kidolgozásának tökéletesítésére. De örömmel állíthatjuk, hogy megszülettek az ízletes sajtjaink és joghurtjaink, amire büszkén mondhatjuk, hogy a minőséget képviselik.
Jelenleg a kínálatunkban szereplő termékek:
-Gyúrt sajtok: Natúr, Medvehagymás, Metélőhagymás, Pizza Mozzarella, Mozzarella golyó
-Gomolyák: Natúr, Bazsalikomos- paradicsompelyhes,
Chilis,
Lilahagymás, Kapros-fokhagymás,
Metélőhagymás-fokhagymás, Fokhagymapelyhes

-Ricotta
-Caciotta
-Joghurtok: Natúr, Barackos, Erdei gyümölcsös,
Epres, Sült almás

Mivel az üzemünkben a higiéniai az egyik legfontosabb tényező, ezért büszkén elmondhatjuk, hogy termékeink ennek köszönhetően igen hosszú minőség megőrzési időkkel rendelkeznek. A termékek teljes tejből készülnek, hozzáadott színezékek és adalékanyagok nélkül. Számunkra ez jelenti igazán a minőségi jelzőt.

Kapacitás, termékek

Az üzem kapacitását tekintve napi szinten 20-24.000 liter tej feldolgozására is alkalmas. Jelenleg még gyerekcipőben jár a termelés, eddig nagyobb hangsúlyt fektettünk a termékek kidolgozásának tökéletesítésére. De örömmel állíthatjuk, hogy megszülettek az ízletes sajtjaink és joghurtjaink, amire büszkén mondhatjuk, hogy a minőséget képviselik.
Jelenleg a kínálatunkban szereplő termékek:

-Gyúrt sajtok:
Natúr,
Medvehagymás,
Metélőhagymás,
Pizza Mozzarella,
Mozzarella golyó

-Gomolyák:
Natúr,
Bazsalikomos- paradicsompelyhes,
Chilis,
Lilahagymás,
Kapros-fokhagymás,
Metélőhagymás-fokhagymás,
Fokhagymapelyhes


-Ricotta

-Caciotta

-Joghurtok:
Natúr,
Barackos,
Erdei gyümölcsös,
Epres,
Sült almás

Mivel az üzemünkben a higiéniai az egyik legfontosabb tényező, ezért büszkén elmondhatjuk, hogy termékeink ennek köszönhetően igen hosszú minőség megőrzési időkkel rendelkeznek. A termékek teljes tejből készülnek, hozzáadott színezékek és adalékanyagok nélkül. Számunkra ez jelenti igazán a minőségi jelzőt.

Értékesítés, innováció

Tejtermékeinkkel legfőképp a vendéglátással foglalkozó szektort igyekszünk kiszolgálni. Értékesítési csatornáink éttermek, szállodás, borászatok, vendéglátóhelyek, ahol sajtjaink akár ínycsiklandó ételek alapanyagai lehetnek, vagy jól funkcionálhatnak társként egy finom bor mellé. De a tudatos vásárlók számára is készítjük termékeinket, akik a minőségi alapanyagból készült prémium tejtermékeket keresik. Csomagolási egységeink lehetővé teszik, hogy nagy mennyiségű felhasználást is kiszolgáljunk. A hűtési lánc fenntartása érdekében saját hűtőautónkkal szállítjuk ki termékeinket partnereinknek. A fogyasztók részére készült kiszereléseink pedig lehetővé teszik a termékek egy vacsora melletti elfogyasztását.
Mindig készülünk valami újjal, az innováció egy állandó folyamat az üzemünkben. Mindig vannak új gondolatok, amik felröppennek, a gondolatokból tervek lesznek a tervekből pedig valami finomság. A bakancslistánkon szerepel, hogy egyes termékeinket szeretnénk bükkfával füstölni, szeretnénk hosszú érlelésű sajtokat készíteni, valamint desszert vonalon is vannak elképzeléseink a jövőre nézve.

Cím

Mágocs

Külterület

061/2 Hrsz

Elérhetőség

Üzem:
00 36 30 123 9544

Rendelés:
00 36 30 377 0707

zilda@zilda.hu

 

NYITVATARTÁS

Hétfő 8-16:00

Kedd 8-16:00

Szerda 8-16:00

Csütörtök 8-16:00

Péntek 8-16:00

 

Cím

Mágocs

Külterület

061/2 Hrsz

Elérhetőség

Üzem:
00 36 30 123 9544

Rendelés:
00 36 30 377 0707

zilda@zilda.hu

 

NYITVATARTÁS

Hétfő 8-16:00

Kedd 8-16:00

Szerda 8-16:00

Csütörtök 8-16:00

Péntek 8-16:00